Η περιποίηση του σώματος είναι μία διαδικασία πολύ σημαντική, που αφορά τόσο τις γυναίκες, όσο και τους άντρες. Οπωσδήποτε, πρόκειται για μία ώρα χαλάρωσης, αφιερωμένη στον εαυτό σου. Ειδικά το καλοκαίρι, το σώμα χρειάζεται εντατική ενυδάτωση και αναζωογόνηση, γι’ αυτό δεν θα πρέπει να ξεχνάμε να εφαρμόζουμε μία κρέμα σώματος ή ένα body butter, πρωί – βράδυ. 

Αν αναρωτιέσαι κι εσύ, τι από τα δύο να επιλέξεις, εμείς σου δίνουμε όλες τις απαντήσεις που έψαχνες!

Body Lotion
Μία κρέμα σώματος δεν θα πρέπει να λείπει από το νεσεσέρ σου. Η ελαφριά σύσταση της βοηθά στην ενυδάτωση του σώματος και προσφέρει θρέψη και απαλότητα στη στιγμή. Επιπλέον, η υψηλή περιεκτικότητα της σε νερό και έλαια επιτρέπει στο σώμα τη γρήγορη απορρόφηση της. Έτσι, αν έχεις λιπαρό δέρμα, τότε σου συστήνουμε ανεπιφύλακτα να δοκιμάσεις ένα body lotion. Για έξτρα λάμψη, προτίμησε μία κρέμα με γκλίτερ και στρας, ενώ για τέλεια μυρωδιά διάλεξε όσες περιέχουν λουλούδια και φρούτα. Θα τις λατρέψεις!

Body Butter
Όπως ακριβώς το λέει και το όνομα του, ένα body butter έχει βουτυρένια υφή και όψη. Η σύσταση του από κερί και βούτυρο κακάο δημιουργεί μία προστατευτική στρώση πάνω στο δέρμα, επιτρέποντας την αργή απορρόφηση του. Γι’ αυτό, αν χρειάζεσαι μεγαλύτερη και πιο βαθιά ενυδάτωση, επίλεξέ το για σίγουρα αποτελέσματα. Είναι κατάλληλο, κυρίως, για ξηρές επιδερμίδες και η μυρωδιά του διαρκεί όλη μέρα. Τώρα, η επιδερμίδα σου αποπνέει υγεία και ζωντάνια.

Ποιο ταιριάζει στο δέρμα σας;

Ανάμεσα στα πολλά συστατικά που περιέχει ένα body lotion ή ένα body butter, αυτό που πραγματικά ενυδατώνει το δέρμα είναι το νερό ή άλλες ουσίες που περιέχουν ποσότητα νερού, όπως η αλόη ή τα βοτανικά εκχυλίσματα. Οι λοσιόν για παράδειγμα, αφού είναι ένα ελαφρύ γαλάκτωμα νερού και ελαίων, απορροφάται ταχύτατα από το δέρμα, παρέχοντας άμεση ενυδάτωση. Οι δερματολόγοι, τις προτιμούν για τα λιπαρά δέρματα.   

Σε αντίθεση, τα body butters ενδείκνυνται για πιο βαθιά και με μεγαλύτερη διάρκεια ενυδάτωση, κυρίως τους κρύους μήνες που το δέρμα αφυδατώνεται και έχει την τάση να «σκάει». Αυτό οφείλεται κυρίως στην απουσία νερού στη σύστασή τους, αλλά και σε συστατικά, όπως το κερί από μέλισσες και το βουτυροκακάο, τα οποία δημιουργούν έναν προστατευτικό φραγμό στο δέρμα, επιτρέποντας μία πιο αργή απορρόφηση. Παράλληλα, εφόσον μένουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στην επιφάνεια του σώματος, μειώνουν και τις απώλειες υγρασίας. Ανάλογα με τον τύπο του δέρματος όμως, μπορεί να αφήσουν σημάδια λιπαρότητας. Γι'αυτό και συστήνεται η χρήση μικρής ποσότητας κάθε φορά.

ΕΞΤΡΑΔΑΚΙ
Αν έχεις πολύ ξηρή επιδερμίδα, άπλωσε το body butter σου, αφού πρώτα βρέξεις, ελαφρώς, το σώμα σου!