Ο βασικός λόγος που θα αγαπήσει κάποιος τα dry shampoo είναι η πολυχρηστικότητα τους. Και ποιός δεν αγαπάει τα προϊόντα που έχουν πολλές χρήσεις ; Δες παρακάτω για ποιους λόγους θα γίνει ο νέος σου σύμμαχος στο styling των μαλλιών σου και όχι μόνο ! 

1. Αφαιρεί την λιπαρότητα από τα μαλλιά σου.

Οκ όλοι γνωρίζουμε ότι το dry shampoo μπορεί να αναζωογονήσει τα λιπαρά μαλλιά σου.

2. Προσθέτει όγκο στα μαλλιά σου.

Ήξερες ότι μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και σε νωπά μαλλιά και να το στεγνώσεις με το πιστολάκι; Με αυτό τον τρόπο θα πετύχεις ιδανικό όγκο στα μαλλιά σου !

3. Προστατεύει τα βαμμένα σου μαλλιά από το ξεθώριασμα.

Φυσικά και το συχνό λούσιμο μπορεί να ξεθωριάσει γρήγορα το λαμπερό χρώμα των μαλλιών σου. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με το dry shampoo. Επίσης, κάθε φορά μετά το λούσιμο στεγνώνεις τα μαλλιά σου με το πιστολάκι, πράγμα που τα φθείρει ακόμα περισσότερο, αφού είναι ήδη εύθραυστα από τη βαφή. Μπορείς εύκολα να αποφύγεις όλη τη ρουτίνα του λουσίματος και του styling χρησιμοποιώντας απλώς το dry shampoo, μειώνοντας και την ζημιά που προκαλούν τα προϊόντα styling, όπως το σίδερο ή η πρέσα, στα μαλλιά σου.

4. Κάνει το χτένισμά σου να κρατάει μία μέρα παραπάνω(ή δύο ή και τρεις).

Ξοδεύεις αρκετά χρήματα για ένα υπέροχο, επαγγελματικό χτένισμα και δεν έχεις καμία πρόθεση να λουστείς την επόμενη ημέρα. Το dry shampoo θα σε βοηθήσει να κρατήσεις τα όμορφα μαλλιά σου λίγες ημέρες παραπάνω, κρατώντας το κεφάλι σου ανάλαφρο, χωρίς σημάδια λιπαρότητας.

5. Σου γλυτώνει χρόνο προετοιμασίας στο σπίτι.

Αν πρέπει να ξυπνήσεις νωρίς το πρωί αλλά άργησες να κοιμηθείς το προηγούμενο βράδυ, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσεις ένα dry shampoo για να δώσεις μία νότα ζωντάνιας στα μαλλιά σου, παρά να τα πιάσεις κοτσίδα γιατί δεν έχεις χρόνο να λουστείς. Ούτε λούσιμο, ούτε στέγνωμα, ψεκάζεις και τελείωσες!

6. Προσθέτει αντοχή στις πλεξίδες, στον κότσο και στα χτενίσματά σου.

Αν τα μαλλιά σου είναι λεπτά και μεταξένια, μπορεί να σου είναι πιο δύσκολο να τα πιάσεις σε όμορφες πλεξίδες που θα αντέξουν μέσα στην ημέρα. Για να δώσεις αντοχή στα χτενίσματά σου, ψέκασε από πριν τα μαλλιά σου με ένα dry shampoo για να τους δώσεις μία πιο σκληρή υφή, αντοχή και κράτημα. Έτσι θα τα πιάσεις γρηγορότερα και θα είναι πιο εύκολο να μείνουν στη θέση τους.

7. Κάνει τα μαλλιά σου να μυρίζουν όμορφα.

Τα μαλλιά σου μπορεί να μυρίζουν τσιγάρο ακόμα και το επόμενο πρωινό μετά από μία νυχτερινή έξοδο. Μπορεί να πας για δείπνο σε κάποιο εστιατόριο και τα μαλλιά να απορροφήσουν τις μυρωδιές των φαγητών. Το dry shampoo είναι και εδώ ο σύμμαχός σου, αφού μυρίζει φρεσκάδα και μπορεί να απορροφήσει την περιττή λιπαρότητα και τους ρύπους που δημιουργούν πρόσθετες μυρωδιές. Επίσης, αν μόλις τελείωσες την γυμναστική σου και έχεις κάποια συνάντηση μετά, το dry shampoo θα κάνει τα μαλλιά σου να φαίνονται λαμπερά και περιποιημένα, χωρίς μυρωδιές.

8. Ψέκασε το στα υφάσματα.

Ναι, ναι! Καλά διαβάσατε...Όπως και τα μαλλιά σου έτσι και τα υφάσματα μπορεί να είναι φρεσκοπλυμένα αλλά να απορροφήσουν δυσάρεστες οσμές όπως τσιγάρο και φαγητό. Πήγες για φαγητό ή μαγείρεψες για τους καλεσμένους σου στο σπίτι και μύρισαν πέρα από τα μαλλιά, ρούχα και υφάσματα ; Κάπνισαν και ΄΄λούστηκαν΄΄ με αυτό τα ρούχα σας, τα ριχτάρια σας ακόμα και οι κουρτίνες ; Ψέκασε από απόσταση το dry shampoo σου και πες bye bye στις δυσάρεστες οσμές.